GraphQL en Denodo Platform, een gouden combinatie! (DACH)

Watch Webinar

Kevin Scheffel
Kevin Scheffel Data Virtualization Consultant Axians
Michael van Adrichem
Michael van Adrichem Denodo Implementation consultant Axians

Sinds de ontwikkeling van GraphQL in 2016 door Facebook, heeft deze query taal gestaag aan populariteit gewonnen ten opzichte van bijvoorbeeld REST API’s. GraphQL biedt ontwikkelaars een uiterst effectieve data-fetching technologie die ervoor zorgt dat alleen de absoluut noodzakelijke en relevante data wordt opgehaald, zelfs als die data uit meerdere bronnen komt. Dat biedt grote performancevoordelen ten opzichte van meer traditionele technologieën. En dat is belangrijk in een wereld waarin API’s een steeds grotere rol gaan spelen.

Het Denodo Platform voor datavirtualisatie biedt vanaf versie 8 volledige integratie met GraphQL, zonder dat daarvoor geprogrammeerd moet worden. Denodo Platform kan een GraphQL API on-the-fly genereren vanuit de metadata. De Denodo GraphQL interface kan worden gebruikt in web applicatie, mobiele apps en bij de integratie met third-party tools. Terwijl alle Denodo-functionaliteit op het gebied van performance-optimalisatie, caching en beveiliging behouden blijft.

Tijdens dit webinar laten Michael van Adrichem en Kevin Scheffel zien hoe de Denodo GraphQL interface werkt. Ze leggen daarbij o.a. uit hoe:

  • De interface opgezet kan worden (zonder code)
  • Hoe een GraphQL API on-the-fly gegenereerd wordt
  • Denodo query optimalisatie en caching kunnen worden gebruikt
  • Beveiliging wordt afgedwongen
  • REST en GraphQL elkaar kunnen versterken

Ben je een Denodo Platform gebruiker of wil je meer weten over deze krachtige datavirtualisatiesoftware? Dan mag je dit webinar niet missen! Schrijf je snel in en kijk en luister mee op dinsdag 8 juni van 13.00 tot 13.30!*

*Heb je interesse in dit webinar maar ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen? Meld je dan toch aan! Een paar dagen na afloop van het webinar ontvang je per e-mail een link naar de opname. Zo kun je het webinar bekijken wanneer het jou uitkomt.

What's Next?

Gain real-time insights from your data and begin
your digital transformation today!